Razmena polovnih knjiga na festivalu "Čitam-čitaš" (FOTO)

Na festivalu "Čitam-čitaš" posetioci će 23. juna na Kosančićevom vencu imati priliku da menjaju pročitane knjige, kao i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje će biti povezane sa književnošću

Festival "Čitam-čitaš" posvećen knjizi biće održan 23. juna na mestu nekadašnje Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu.

Ovaj festival ima za cilj čuvanje, rehabilitaciju i popularizaciju knjige kao medija, kroz revitalizaciju stradale biblioteke. Osnovne aktivnosti festivala su razmena polovnih knjiga, radionica za decu, pesničenje.

Na festivalu "Čitam-čitaš" posetioci će tokom celog dana imati priliku da menjaju pročitane knjige, kao i da učestvuju u različitim aktivnostima i radionicama koje će biti povezane sa književnošću i edukacijom.

Festival podržava dobrovoljno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje Evropa Nostra Srbija, koje je posvećeno podizanju svesti o značaju kulturne baštine kao elementarnog prava svakog građanina, i Narodna biblioteka Srbije, a finansira ga "Banka Intesa" u okviru projekta "Mesto koje volim".

(Telegraf.rs)