U prisustvu policije provalio u kuću i pretukao ženu

B. R. (29), G. J. (38) i P. M. (35) iz Smedereva su 15. juna nakon kraće svađe oko mesta za parkiranje pretukli muškarca i ženu, žitelje naselja Plavinac

Trojica Smederevaca B. R. (29), G. J. (38) i P. M. (35) uhapšeni su zbog nasilničkog ponašanja i ometanja policije, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni su 15. juna, oko 16 sati, nakon manifestacije "Kosidba na Plavincu", posle kraće svađe oko mesta za parkiranje, pretukli muškarca i ženu, žitelje naselja Plavinac. Pošto je pretučena žena došla do kuće, pozvala je policiju i dočekala patrolu, kako bi prijavila šta se desilo.

- Tada su se osumnjičeni vratili i, u nameri da se ponovo fizički obračunavaju, sukobili se sa policajcima, tako što su ih odgurnuli i provalili dvorišnu kapiju. Jedan od njih je potom nogom provalio ulazna vrata kuće, ušao unutra, oborio ženu na pod i ponovo je pretukao, šutirajući je po telu - kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

Pošto se osumnjičeni nisu obazirali na upozorenja i naređenja policijskih službenika, jedan od policajaca je pucao iz službenog pištolja u vazduh, i tada su osumnjičeni, uz pomoć interventne patrole policije, savladani i privedeni. Dvoje napadnutih meštana i jedan policajac zadobili su lake telesne povrede, a Osnovno tužilaštvo izjasnilo se da je policajac upotrebio vatreno oružje u skladu sa zakonom.

Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

(D. K.)