Nezadovoljni roditelji ispisuju decu iz Osnovne škole Jožef Atila

Direktor tvrdi da ne zna da zbog nezadovoljstva roditelji prebacuju decu u druge škole i poručuje da će skorašnji slučajevi vršnjačkog nasilja uskoro dobiti epilog

Roditelji učenika Osnovne škole Jožef Atila u Novom Sadu, nezadovoljni su odnosom uprave škole prema deci, te su, kako Telegraf.rs saznaje, do sada tri učenika već ispisana iz škole. Direktror, međutim tvrdi da o tome ništa ne zna i negira da je bilo koje dete prebačeno.

Z.I., otac trinaestogodišnje učenice M.I., koju je godinu dana stariji drugar podigao i prineo gelenderu, preteći da će je baciti preko ograde, kaže da je on oba svoja deteta ispisao. Kako kaže, zbog bezbednosti je decu  prebacio u drugu novosadsku školu.

- Za mene je taj slučaj završen u potpunosti, iako problem u školi nije rešen. Čuo sam da direktor hoće neke roditelje i da tuži, jer su o dešavanjima u školi davali izjave medijima – kaže otac istraumirane devojčice.

Iako ćerke ovog nezadovoljnog oca nisu jedine koje su ispisane iz škole Jožef Atila, direktor Dragan Utržan tvrdi ga niko o tome nije obavestio. On očekuje da će tokom iduće nedelje pomenuti događaj dobiti epilog.

U školi Jožef Atila od početka školske godine dogodila su se dva incidenta koja roditelje, ni u jednom slučaju, nisu ostavila ravnodušnim. Nedugo nakon polaska u školu, učenik šestog razreda, uhvatio je sedmogodišnjeg S.V.učenika prvog razreda, okrenuo ga naopačke, odneo u toalet, gde mu je gurao glavu u šolju. Nedugo nakon tog događaja, učenik K.G. (14), godinu dana mlađu drugaricu M.I. uhvatio je za noge, prineo je ogradi i pred očima druge dece pretio da će je prebaciti preko gelendera škole.

(Telegraf.rs)