NUNS: Mitrović krši medijske standarde! Željko: Udruženje ne sme da bude advokat kriminalaca

- Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i "Dajrekt medije" pravi medijsko-politčki rat - saopšteno je iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije

Nezavisno udruženje novinara Srbije ukazalo je da vlasnik TV Pink Željko Mitrović "na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune" i pozvalo Republičku radiodifuznu agenciju da reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima.

- Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i "Dajrekt medije" pravi medijsko-politčki rat - saopšteno je iz NUNS-a.

To udruženje navodi da Mitrović sada zasipa javnost jedostranim saopštenjima, bez mogućnosti da se oglasi i druga strana, što ukazuje da nije reč o odbrani javnog interesa i podseća da je Mitrović i u prošlosti u više navrata zloupotrebljavao frekvenciju štiteći lični interes.

- NUNS još jednom poziva sve medije da ne krše Kodeks i da se pridržavaju pravila profesije, a regulatorna tela da obezbede poštovanje pravila korišćenja frekvencije - navodi se u saopštenju.

MITROVIĆ: UDRUŽENJE NE SME DA BUDE STRINA KRIMINALACA

Predsednik "Pink media grupe" Željko Mitrović zatražio je od NUNS-a da mu da dodatna objašnjenja i uputstva šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade, kao i o tome ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama Dragana Đilasa.

NUNS: MITROVIĆU, PROČITAJ KODEKS I ZAKONE

Reagujući na saopštenje Mitrovića NUNS ga je pozvao da odgovor na pitanje šta sme, a šta ne sme da objavljuje, potraži u zakonima o informisanju i o radiodifuziji, kao i u Etičkom kodeksu novinara Srbije.

- Zakone i Etički kodeks treba ponovo da pročitaju i članovi Republičke radiodifuzne agencije i Ministarstva kulture i medija koji tolerišu ovakvo ponašanje Željka Mitrovića - naveo je NUNS.

(Telegraf.rs / Beta)