Naplatili mu putarinu 2 puta, jer je imao kvar!

Čitalac Telegrafa platio dva puta putarinu na auto-putu Beograd - Subotica, jer deonicu Inđija - Stara Pazova nije prešao za 20 minuta. Iz Sektora za naplatu putarine kažu da je to standardna procedura

Ukoliko od Inđije do Stare Pazove idete auto-putem tu deonicu morate preći za 20 minuta. U suprotnom, platićete duplu putarinu!

Ovo se dogodilo čitaocu Telegrafa koji se našao u čudu kada su mu na izlaznoj rampi sa auto-puta ponovo naplatili putarinu. 

- Išao sam iz Inđije ka Beogradu i nasred puta pukla mi je guma. Kako sam bio na auto-putu nisam mogao ništa drugo, već da sačekam pomoć. Posle nekoliko sati, koliko je prijatelju trebalo da dođe do mene i da zamenimo gumu, nastavio sam put. Međutim, na izlaznoj rampi su mi ponovo naplatili putarinu, rekavši mi da sam prekoračio vremensko ograničenje zadržavanja na auto-putu! - ispričao nam je čitalac.

- Kako je moguće da postoji vremensko ograničenje na auto-putu i šta ako neko vozi neki slabiji auto, pa ne može tu deonicu da pređe za 20 minuta? Ili ako mu se kao meni, dogodi kvar, pa mora satima da čeka pomoć? -pita se naš sagovornik.

(M. B.)