Izrael: Poginulo devetoro dece u sudaru kamiona i autobusa

U sudaru školskog autobusa i kamiona severno od Jerusalima, poginulo devetoro dece iz izbegličkog ogora Šaufat

Devetoro palestinske dece i jedna odrasla osoba poginuli su danas kada se školski autobus sudario sa kamionom severno od Jerusalima.

Još desetoro ljudi je povređeno u tom sudaru, kraj trga Adam, nedaleko od vojnog punkta Hizma, koji odvaja Jeruslim i Zapadnu obalu, javljaju izraelski mediji.

Sudeći po preliminarim rezultatima istrage, autobus se posle sudara prevrnuo i zahvatila ga je vatra. U njemu su bila deca iz obdaništa iz izbegličkog logora Šuafat, koja su putovala na izlet u park kraj Ramale na Zapadnoj obali.

"Ovo je vrlo teška nesreća. Poprište sudara izgleda kao bojno polje. Vozila su u delovima", rekao je zaposleni u hitnoj pomoći.

Autobus i kamion sudarili su se na kiši, i na vrlo strmom i klizavom putu. Ranjeni su prebačeni u jednu jerusalimsku i nekolko palestinskih bolnica. Vozač kamiona je izraelski Arapin koji je takođe ranjen.

Izraelske i palestinske hitne službe su odmah stigle na mesto sudara, a portparol izraelske policije Miki Roznefeld je kazao da se ispituju uzroci nesreće. Palestinska uprava proglasila je trodnevnu žalost zbog žrtava.

(Tanjug)