DUNAV NA VRHUNCU: Apatin pod vodom! (FOTO)

Vrh poplavnog talasa na Dunavu, koji dolazi iz Mađarske u Srbiju, očekuje se večeras i sutra. Poplavljena naselja uz Dunav u Bezdanu i Apatinu

- Nivo vodostaja Dunava će sutra bit drugi u istoriji po visini i najviši otkako su izvršene rekonstrukcije nasipa - kaže ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Vrh poplavnog talasa na Dunavu, koji dolazi iz Mađarske u Srbiju, očekuje se večeras i sutra. Poplavljena su naselja uz Dunav u Bezdanu i Apatinu. Reč je uglavnom o vikend-naseljima uz Dunav, kao i duž kanala Dunav-Tisa-Dunav. Voda se izlila i u Odžacima, Bačkoj Palanci, Novom Sadu.

- Kada napravite budžet jednog vodoprivrednog preduzeća koje je dovoljno da isplati troškove od prethodne godine i ne može ništa da uloži u obnovu i izgradnju novih nasipa, onda znate o čemu pričam - rekao je Marić.

- Uvek se svodi na novac... naravno, govorimo o njima (Ministarstvo finansija), nadam se da će biti sluha za ovo o čemu pričam - rekao je Marić, odgovarajući na pitanje da li kada govori o toj temi misli na Ministarstvo finansija.

(Telegraf.rs / Tanjug)