Vezali roditelje i decu, pa ih opljačkali!

- Razbojnici upali u kuću, selotejp trakom i kablovima vezali vlasnika, njegovu suprugu i dvoje dece. Pošto su izvršili premetačinu, odneli su novac, alkoholna pića i zlatni nakit, u ukupnoj vrednosti od oko 70.000 dinara - kažu u Policijskoj upravi Smederevo

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu uhapsili su u Velikoj Plani Jovicu R. (32) iz Saraoraca kod Smedereva i Srđana M. (34) iz Krnjeva kod Velike Plane, zbog sumnje da su, pre godinu i po dana, izvršili razbojništvo nad jednom porodicom u selu Lozovik.

- Osumnjičeni se terete da su 7. decembra 2011. godine, u večernjim satima, maskirani "fantomkama" i uz pretnju nožem i pištoljem, ušli u jednu porodičnu kuću u Lozoviku. Potom su vlasnika kuće, njegovu suprugu i dvoje dece vezali selotejp trakom i kablovima. Pošto su izvršili premetačinu, iz kuće su odneli novac i alkoholna pića, a sa oštećenih skinuli zlatni nakit, u ukupnoj vrednosti od oko 70.000 dinara – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu. Policija nastavlja rad na prikupljanju ostalih dokaza, jer postoji osnovana sumnja da su uhapšeni izvršili više desetina krivičnih dela na ovom području, uglavnom provala i krađa iz kuća.

(D. K.)