Temperature u plusu, problemi s topljenjem snega i ledenica

Maksimalna temperatura danas biće oko dva stepena. Tokom vikenda ponovo će pasti sneg, ali će i naredne nedelje maskimalne dnevne temperature biti iznad nule. Prethodnog dana građani su imali problema sa topljenjem snega i leda

Temperature u Srbiji drugog dana praznika kretaće se između minus dva i plus dva stepena. Krakotrajno razvedravanje očekuje nas sutra pre podne, ali će u noći između petka i subote pasti nova količina snega. Naredna nedelja biće slična ovoj, pa dnevne temperature neće prelaziti osam stepeni. Topljenje snega i leda donosi nove probleme za građane.

Danas su minimalne temperature bile između minus pet i nula stepeni. Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će čitavog dana duvati umeren i jak severozapadni vetar, dok će na istoku zemlje i u Vojvodini povremeno duvati i olujni vetar, uz moguću vejavicu.

I u Beogradu će biti oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Duvaće umeren vetar, severozapadni. Jutarnja temperatura bila je minus jedan, a najviša će biti jedan stepen.

Prema prognozi za narednih sedam dana u petak pre podne se očekuje kratkotrajno razvedravanje. Posle podne i tokom noći očekuje se  naoblačenje sa slabim snegom. Minimalna temperatura kretaće se između minus 11 do plus četiri, a maksimalna dnevna biće, u zavisnosti od dela zemlje, između minus 2 i plus 3 stepena Celzijusa.

U subotu i nedelju pretežno sunčano i malo toplije.

Naredne nedelje vreme će biti promenljivo oblačno, povremeno sa slabim snegom ili slabom kišom. Jutra će biti hladna, a na ulicama će nas čekati slab do umeren mraz. Dnevna temperatura će tokom najvećeg dela dana biti između dva i osam stepeni. Duvaće uglavnom južni i jugozapadni vetar, a u nižim krajevima očekuje se dalje topljenje snega.

Nova otopljavanja snega i leda donose nam nove opasnosti od poplava i ledenica. Takođe, prethodnog dana su uzrokovale nevolje građanima.

U Kraljevu je teško povređen radnik fabrike nameštaja "Jasen" Dragan Marić (58). On je pao sa krova fabrike dok je čistio sneg i zadobio je teške telesne povrede. Posle zbrinjavanja u Zdravstvenom centru Studenica, prebačen je u Klinički centar u Kragujevac.

Na drugom kraju zemlje, u slivu Dunava kod Novog Sada, sante leda su otrgnule dve barže sa vezova. One su sada blokirane ledom dva kilometra nizvodno od Žeželjevog mosta.

(Telegraf.rs)

Teme