BiH: Parlament pod opsadom (VIDEO)

Noć pred zgradom institucija BiH provodi hiljade građana, a masovnija okupljanja zbog neusvajanja zakona o JMBG najavljena su ponovo za četvrtak u 10 sati

Predstavnici građana okupljenih ispred parlamenta, od kojih je troje ranije pregovaralo sa zaposlenima u zajedničkim institucijama BiH, nisu postigli dogovor sa parlamentarcima oko usvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Jedan od demonstranata, sarajevski glumac Feđa Štukan, rekao je novinarima da na novoj sednici parlamenta BiH 17.  juna, najverovatnije neće učestvovati poslanici iz Republike Srpske, zbog čega neće biti kvoruma, pa zakon neće biti usvojen.

U međuvremenu, troje predstavnika okupljenih građana su se odazvali pozivu zaposlenih u zajedničkim institucijama BiH da pregovaraju o problemu donošenja zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Demonstranti su i dalje okupljeni ispred zgrade institucija BiH, koje su blokirali i ne dozvoljavaju nikome da je napusti, zahtevajući da se odmah donese zakon o jedinstvenom matičnom broju.

U zgradi se nalaze poslanici Predstavničkog doma parlamenta BiH, zaposleni u zajedničkim institucijama BiH, kao i učesnici Konferencije guvernera zemalja jugoistočne Evrope, kojima takođe nije dozvoljen izlazak iz zgrade.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta, Tanjug)