SFRJ JE BILA BOLJA: Crveni kiosk za viršle, Draženov dres, borosane i ostali simboli Juge (FOTO)

"Živeo život" ime je izložbe osmišljene da pokaže kako je izgledao život u Jugoslaviji u periodu od 1950. do 1990. kroz svakodnevnicu običnog čoveka. Odvojite vreme i posetite je!

Multimedijalna i interaktivna izložba "Živeo život", osmišljena da pokaže kako je izgledao život u Jugoslaviji u periodu od 1950. do 1990. kroz svakodnevnicu običnog čoveka, traje od 4. juna do 31. jula u galeriji Robne kuće u Knez Mihajlovoj 5.

Tu je naravno i nezaobilazni segmet "Kombinovana soba - model ''70" - standardna soba se sastojala od dva kauča, dve fotelje, stočića, garderobera, vitrine, televizora. Uz to, još tapete, tepih, jambolija na kauču i zavese, pa je dnevna soba novog stana zadovoljne porodice bila spremna. U kombinovanoj sobi se okupljala porodica da gleda "Laku noć, deco", Dnevnik...

Na poslednjem spratu posetioci prolaze kroz muzički vremeplov i mogu da se prisete diskoteka iz tog perioda i da se upoznaju s razvojem rokenrola u tadašnjoj Jugoslaviji.

Uz pomoć posebno patenitranog uređaja može se osetiti miris čuvenog "Briona", sladoleda od vanile na točenje, cigaret-žvaka, kao i miris zagorelog mleka, a u menzi može da se degustira i topli obrok poput ribića u kajmaku.

Za svaku preporuku!

(Telegraf.rs)