Srbiji za sada ne prete poplave

Poplavni talas stići će u Srbiju tek posle 5. juna, ali se ne očekuju veće poplave, niti izlivanje većih reka

Srbiji za sada ne preti opasnost od izlivanja velikih reka. Međutim, očekuje se da uskoro u Srbiju stigne poplavni talas na Dunavu.

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Đorđe Babić je rekao da neke zemlje u slivu Dunava kao što su Austrija, Slovačka, Češka, Nemačka već imaju probleme sa poplavama i da se očekuje da će taj poplavni talas stići u Srbiju tek 5 - 6. juna i narednih dana, ali da se ne očekuju veće poplave, ni da će izazvati veće probleme.

Zamenik načelnika Sektor za vanredne situacije MUP-a je rekao da se prati situacija koja zavisi od toga koliko će biti padavina i u Srbiji i da bi moglo da se dogodi da bude bujičnih poplava zbog velike količine padavina u narednih nekoliko dana.

Babić je rekao da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije spreman da u skladu sa raspoloživim sredstvima, mehanizacijom i ljudstvom da pomogne stanovništvu.

- Prati se stanje na vodotocima. Javna preduzeća "Srbijavode", "Vode Vojvodine", "Beograd vode" stalno prate situaciju i preduzimaju mere iz svoje nadležnosti tako da ne očekujemo neke veće probleme, a sve zavisi od toga koliko bude padavina u narednih nekoliko dana", rekao je Babić.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Tanjug)