Završen džez i bluz festival u Zvečanu (FOTO)

Apsolutna zvezda festivala, i po oceni organizatora, jedan od najbolji koncerata u proteklih jedanaest godina, koliko traje ovaj festival, bio je "Vlatko Stefanovski Trio". Festival je zatvoren nastupom srpske Arete Frenklin, Bojane Stamenov I njenog benda “Jam Innovation”

Dvodnevni "Jazz & Bluez" festival "North sity" održan je 31. maja i 1. juna u Domu kulture „Trepča“ u Zvečanu.

Apsolutna zvezda festivala i po oceni organizatora, jedan od najbolji koncerata u proteklih jedanaest godina, koliko traje ovaj festival bio je Vlatko Stefanovski Trio.

Prepuna sala Doma kulture ovacijama je pozdravila najtraženijeg gitaristu na Balkanu, u svetskim razemrama, koji je veče za pamćenje započeo "Vlatkovim kolom". Posle bluz zvuka i neverovatne interakcije sa publikom, usledili su tradicionalni balkanski zvuci i stari hitovi grupe "Leb i Sol". Za vatrenu publiku Stefanovski je priredio i iznenadjenje, Nevenu Božović, koja je otpevala makedonsku pemu “Jano”.

-Večeras je bilo bolje nego pre 8 godina, zato što smo već znali gde dolazimo na koji festival dolazimo, znali smo naše domaćine, da smo u sigurnim rukama u smislu gostoprimstva podrške onoga što radimo, bili smo fino raspoloženi i odsvirali smo jedan od boljih koncerata u zadnje vreme – rekao je Stefanovski i dodao “publika je reagovala fenomenalno, vatrenije nego prvi put”.

Da ima poštovanja, kako je rekao “prema ljudima iz manjih gradova koji organizuju velike festivale“, Stefanovski je dokazao jer je na “festival upao kao džoker”. Naime, iako je sa organizatorima potpisao ugovor Britanski bend “Rhythmica” na preporuku njihovog Ministrastva inostranih poslova o nebezbednosti lokacije manfestacije bend je odustao. "Stefanovski trio" prihvatio je poziv, svega tri dana pred nastup.

(S. S)