Nemačke firme krstare Srbijom u potrazi za partnerima!

Predstavnici osam nemačkih firmi - "Addinol Lube Oil", "Limon", "PEWO Energietechnik", "Helios Ventilatoren", "Doepke Schaltengerate", "Theben", "Walther-Werke" i "FTG Friedrich Goehringer Elektrotechnik" prethodnih dana su putovali po Srbiji u potrazi za potencijalnim partnerima

Nemačke kompanije, koje nude razna napredna rešenja za povećanje energetske efikasnosti u industriji i zgradarstvu, tragaju za potencijalnim partnerima u našoj zemlji.

Predstavnici osam nemačkih firmi - "Addinol Lube Oil", "Limon", "PEWO Energietechnik", "Helios Ventilatoren", "Doepke Schaltengerate", "Theben", "Walther-Werke" i "FTG Friedrich Goehringer Elektrotechnik" prethodnih dana su putovali po Srbiji u potrazi za potencijalnim partnerima.

Konsultant izvozne inicijative za energetsku efikasnost u Ministarstvu privrede i tehnologije SR Nemačke Torsten Gusek je tim povodom izjavio Tanjugu da je energetska efikasnost jedna od najvažnijih tema u Nemačkoj i da bi Srbija mogla mnogo da nauči od Nemačke, gde su svi uključeni u razvoj te oblasti.

Gusek je rekao da se u toj zemlji naročita pažnja posvećuje uštedama energije u oblastima zgradarstva i industrije i da se u Nemačkoj mnoge kompanije takmiče nudeći rešenja kako da se smanji utrošak energije.

On je kazao da je transfer znanja i zajedničko poslovanje srpskih i nemačkih firmi najbolji način za Srbiju da usvoji napredna rešenja i poveća efiksnost industrije.

Stručnjak iz Nemačke je naglasio da je energetska efikasnost veliki trend u Evropi i da je logično da se i Srbija što pre priključi.

Nemačke firme su učestvovale na međunarodnoj Konferenciji o energetskoj efikasnosti u industriji, koja je održana 28. maja u Beogradu u organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)