SPLIT: Prajd 6. juna, očekuje se podrška vlasti

Oganizatori od novih splitskih vlasti očekuju potpunu saradnju i njihovu podršku konkretnim akcijama na promociji i zaštiti prava LGBT osoba, prenosi agencija Hina

Treći "Split Prajd" biće održan 6. juna kretanjem povorke LGBT osoba i građana koji ih podržavaju ulicama grada do Rive, ozvaničili su danas organizatori, ali i naveli da od gradskih vlasti još nisu dobili pisanu potvrdu za korišćenje javnog prostora.

Oganizatori od novih splitskih vlasti očekuju potpunu saradnju i njihovu podršku konkretnim akcijama na promociji i zaštiti prava LGBT osoba, prenosi agencija Hina.

- I ono što očekujemo od budućeg gradonačelnika, a neki su to već obećali, jest da bude onaj koji će na čelu kolone predvoditi Prajd jer je to građanska dužnost. To bi bio dobar ukus gradonačelnika - jedna je od poruka organizatora Parade ponosa koja će se ove godine održati pod sloganom "Potpuna ravnopravnost".

Čilj je promocija ravnopravnosti i jednake zaštite porodica LGBT osoba, kakvu uživaju i heteroseksualni parovi, odnosno hetereoseksualne porodice.

(Telegraf.rs / Tanjug)