KINOTEKA: Revija japanskog filma o nindža ratnicima

Tema ovogodišnje revije japanskog filma u Kinoteci biće nindža ratnici i njihove tajne. Na programu je sedam najpoznatijih ostvarenja japanske kinematografije iz te oblasti

Foto: Tanjug

Revija japanskih filmova pod sloganom "Tajne nindža ratnika" trajaće do 4. juna u Muzeju kinoteke.

To je poslednji deo manifestacije "Dani japanske kulture u Srbiji", na kojoj su od 18. maja predstavljeni autentična kultura i duh japanskog naroda kroz izložbe lutaka, slika i grafika rađenih tradicionalnom tehnikom, radionice ikebane i kaligrafije, upoznavanje sa muzičkim instrumentom koto (japanska harfa) u nekoliko gradova u Srbiji, a biće održan i Sajam japanskih borilačkih veština.

Tema ovogodišnje revije japanskog filma biće nindža ratnici i njihove tajne. Na programu je sedam najpoznatijih ostvarenja japanske kinematografije iz te oblasti.

Na otvaranju će biti prikazana "Hronika o hrabrosti Sanada klana", režisera Katoa Taija iz 1963.

Narednih večeri na programu su "Banda ubica", "Povratak bande ubica", "Samuraj lutalica", "Samuraj špijun" i "Osveta jednog kabuki glumca" - svi iz produkcije 60-ih godina.

Poslednje večeri na repertoaru je "Kiborg 009" iz 1980. godine u režiji Akihira Masajukija.

Za otvaranje revije u novoj zgradi Kinoteke ulaz je slobodan, a za projekcije u Muzeju kinoteke karte koštaju sto dinara.

(Telegraf.rs)