KRAGUJEVAC: Sakupljači živi zakopani u smeću, deca jedu sa prasićima (FOTO)

- Žena je sina od oko 12 godina hranila iz činije na podu, iz koje je jelo i prase. Po podovima su gmizali crvi. Radnici Čistoće đubre su čistili obučeni kao kosmonauti - kaže glavni komunalni inspektor u ovom gradu Milan Lazarević

Smrad od koga vam bude muka, zavese od paučine, crvi po podovima i dete koje jede sa prasetom samo su neke od scena koje komunalci u Kragujevcu svake godine zatiču u domovima sakupljača starog nameštaja, plastike ili papira.

Glavni komunalni inspektor Milan Lazarević objašnjava da prema zakonu, u kućne deponije, ma kako one smrdele i ugrožavale komšije, komunalci ne smeju da uđu protiv volje vlasnika. Jedna deponija otkrivena kada su komšije prijavile zlostavljanje deteta.

- Žena je sina od oko 12 godina hranila iz činije na podu, iz koje je jelo i prase. Nijedna vrata na sobama nisu mogla da se otvore jer su sa unutrašnje strane bila pritisnuta otpadom. Po podovima su gmizali crvi. Radnici Čistoće đubre su čistili obučeni kao kosmonauti. Smrad je bio jeziv! O majci i detetu brigu su preuzeli rođaci - kaže za Telegraf Lazarević, pa nastavlja:

(M. M.)