FIAT: Grebanje "fića" je izolovan slučaj!

U ovoj kompaniji samtraju da ta "epizoda predstavlja izolovan slučaj" i da je u toku ispitivanje okolnosti koje su dovele do te situacije

Kompanija "Fijat Automobili Srbije" (FAS) oglasila se povodom pisanja pojedinih medija da su radnici te kompanije namerno oštetili izvestan broj vozila.

U ovoj kompaniji smatraju da ta "epizoda predstavlja izolovan slučaj" i da je u toku ispitivanje okolnosti koje su dovele do te situacije.

- FAS u potpunosti odbacuje i osuđuje objave i izjave za medije (objavljene povodom ovog slučaja) koji prenose netačne informacije o nezadovoljstvu radnika uslovima rada i platom, ili o postojanju loših odnosa među zaposlenima u fabrici zbog kulturoloških razlika ili drugih motiva. Kompanija naročito odbacuje optužbe u vezi sa neprimerenim ponašanjem jednog od naših menadžera prema nekim radnicima u montaži -  navodi se u saopštenju FAS.

U saopštenju se naglašava da je FAS međunarodna kompanija, koja posluje i garantuje uslove rada u skladu sa najvišim standardima, a koji poštuju zakon i zaposlene i garantuju njihovu integraciju i dobrobit.

- Osim toga, unutrašnji odnosi između srpskog i italijanskog menadžmenta oduvek su bili dobri, kao i veze sa gradskim zvaničnicima, predstavnicima Vlade i lokalnim sindikatom. Kompanija sarađuje sa nadležnim organima u istrazi - zaključuje se u saopštenju.

Pojedini mediji objavili su juče da su nezadovoljni radnici na novim automobilima "500 L" ispisali nepristojne poruke šefu smene i vlasnicima fabrike, navodeći da su razlozi, između ostalog, male plate, nedozvoljavanje da koriste pauzu za pušenje, kao i lični sukob sa šefom smene.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)