Srbija zaradila milijardu dolara od turizma!

Srbija je u prošloj godini ostvarila oko jednu milijardu dolara deviznog priliva od stranih turista, zabeležena je poseta dva miliona posetilaca i ostvareno 6,5 miliona noćenja

Srbija u poslednjih nekoliko godina beleži pozitivne stope rasta u turizmu, što pokazuje da se naša zemlja na vreme opredelila za pravu strategiju razvoja ove privredne delatnosti, izjavio je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić je, na otvaranju sednice Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), podsetio da je Srbija u prošloj godini ostvarila oko jednu milijardu dolara deviznog priliva od stranih turista, zabeležena je poseta dva miliona turista našoj zemlji i ostvareno je 6,5 miliona noćenja.

- Naš glavni grad je poznat po svojoj istoriji, kulturno-istorijskim spomenicima, ali i po svojoj istoriji i vedrom duhu - naglasio je Dačić, i dodao da je zbog toga Beograd sve popularniji kao centar kongresnog turizma.

Prema njegovim rečima, Srbija nije destinacija masovnog turizma, ali je zato prepoznata kao destinacija na kojoj se ukrštaju različite kulture i odakle potiču neke od fundamentalnih vrednosti evropske civilizacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)