Ovo je čovek koji je golim rukama ubio medveda (FOTO) (VIDEO)

- Medved se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao - kaže Branko Grković

Blažo Grković (48), iz sela Vrba kod Gacka, sekiricom je ubio medveda koji ga je napao dok je čuvao ovce, juče oko 17 sati, na livadi ispod planine Volujak.

Grković je sa teškim povredama po celom telu prebačen u Klinički centar u Foči i nalazi se van životne opasnosti. Zubi medveda zarili su mu se kroz kosti ruku i nogu, a glava, srećom, nije povređena, preneo je portal Moja Hercegovina.

Grković je izjavio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se dogodilo. On nije mogao da kaže koliko je trajala njegova borba s medvedom.

Kako je naveo, dok je sedeo pored ovaca, veliki medved je utrčao u stado i pošao ka njemu. Poznat u svom kraju po neustrašivosti, Grković je uspeo da savlada medveda, iako ni sam ne zna kako.

Grkovići kažu da je medved prethodnog dana ušao u selo i iz tora odneo jagnje i ovcu. Okolni stanovnici u šali kažu da će se svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbednost.

(Telegraf.rs)