Nađen mrtav policajac, sumnja se na samoubistvo!

Policjajac Goran P (30) pronađen je mrtav, sa prostrelnom ranom od pištolja, u blizini Mladenovca, nakon dvodnevnog traganja. Prvi, preliminarni, nezvanični rezultati ukazuju da se policajac ubio

Posle dvodnevnog traganja policajac Goran P. (30) pronađen je mrtav, sa prostrelnom ranom od pištolja, u blizini Mladenovca, saopštio je Sindikat srpske policije.

Prvi, preliminarni, nezvanični rezultati ukazuju da se policajac G.P. ubio, rekao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

- Od porodice smo saznali da je u poslednjih sedam do deset dana pokazivao potištenost i zabrinutost - dodao je Božović.

On je kazao da je telo G.P prebačeno na obdukciju, da je uviđaj završen i da se, po dobijanju rezultata obdukcije, očekuje da ova prva i nezvanična saznanja budu i potvrđena.

Nestanak Gorana P. primećen je 23. maja u popodnevnim satima, pošto se nije pojavio na poslu. Kako je navedeno u saopštenju, odmah je organizovana potraga u koju su bili uključeni policajci sa Novog Beograda i Mladenovca.

- Sindikat srpske policije upućuje izraze najdubljeg saučešća porodici pokojnog kolege i svim kolegama koji su ga poznavali - saopštio je sindikat.

Goran P. bio je radnik kriminalisticke policije u Policijskoj stanici na Novom Beogradu. Završio je Policijsku akademiju i radio je na poslovima maloletničke delikvencije. U službi je proveo oko osam godina.

Božović je naglasio da ovaj slučaj otvara pitanje tretmana pripadnika MUP-a i njihove psihološke podrške i da mora doći do reformisanja službe u tom pravcu.

- Prema preliminarnim rezultatima od početka 2000. godine do danas ubilo se više od 140 policijskih službenika, što je zabrinjavajuće i mi u MUP-u ćemo morati da preduzmemo korake u novom modeliranju i organizaciji psihološke podrške - naglasio je državni sekretar.

(Telegraf.rs / Beta)