Vladika Grigorije: Moj odstrel u Srbiji je državni posao!

- Potpuno jasno da sam u Srbiji označen kao meta te da uvlačenje jedne ozbiljne agencije kakva je Tanjug u tu rabotu samo potvrđuje da je moj odstrel državni posao - kaže vladika zahumsko-hercegovački

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da je, nakon niza medijskih napisa, potpuno jasno da je u Srbiji označen kao meta, te da uvlačenje jedne ozbiljne agencije kakva je Tanjug u tu rabotu samo potvrđuje da je njegov odstrel "državni posao".

- Saznanjem da je državna agencija Republike Srbije potpuno nekritički prenela novinski tekst iz jednog srpskog tabloida, kome ne manjka ničega osim istine, shvatio sam na šta su me upozoravali, čak u Crkvi, kada sam o vrućim temama u Srbiji progovorio. Da je opasno ne slagati se s pojedincima koji odlučuju i ko su mete i kada treba da budu odstrijeljene - istakao je vladika Grigorije.

U saopštenju objavljenom na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske episkop Grigorije je naveo da se više neće oglašavati povodom pisanja neistina, u bilo kom mediju u Srbiji, a da je upozoren da će ih još biti.

- Jer, šta bi značio moj demanti pred organizovanom i orkestriranom hajkom dobro znanog dirigenta. Više nego ikada, svima nam je danas potrebna istina, i trebalo bi da nam je ona draža od najljepše laži na svijetu. Ja sam izabrao. Svakome na savjest ostavljam da izabere - poručio je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

(Telegraf.rs)