Mornari: Nećemo da napustimo brod, on ne može sam!

U razgovoru za Telegraf.rs mornar jednog od zarobljenih brodova Stanislav Gicelanović objasnio je da je brod i dalje njegovo radno mesto, ali i da nema opasnosti od ekološke katastrofe

Dvojica mornara Jugoslovenskog rečnog brodarstva Stanislav Gicelanović i Siniša Berićević nisu hteli da se evakuišu sa broda, koji je već nekoliko dana zaglavljen u ledu na Dunavu. Njima je juče helikopterom dostavljena pomoć u hrani i lekovima. Tank JRB-a će nastaviti plovidbu čim to vremenske prilike dozvole.

Mornari su dobro i osećaju se bolje nego prethodnih dana. Jedan od mornara, Stanislav Gicelanović, obasnio je za Telegraf.rs zašto on i kolega nisu hteli da napuste brod.

- Kako da napustimo radno mesto? Mi ovde radimo, nećemo da idemo. Ni sa šefovima nije bilo priče o tome, neko mora ovde da dežura, svašta može da se desi, ne može brod da ostane sam, kaže Gicelanović za naš portal.

Zbog leda kojim je brod okovan, pojavila se bojazan od izlivanja nafte. Međutim, mornar Gicelanović kaže da nema razloga za brigu.

- Ovo je veliki i jak brod, pripremljen na razne opasnosti, ne može ništa takvo da se desi, da ga probije led ili nešto slično, objašnjava Gicelanović.

(M.Stojanović)