Tadić: Građani, štedite struju!

Predsednik Srbije apelovao na solidarnost kako se ne bi ugrozila stabilnost elektroenergetskog sistema

Predsednik Srbije Boris Tadić je tokom obilaska rudarskog basena Kolubara apelovao na građane da iskažu solidarnost, kako ne bi bila ugrožena stabilnost elektroenergetskog sistema i funkcionisanja države i njenog sistema.

- Svima je potrebna solidarnost danas u Srbiji. Okolnosti su ekstremno teške i apelujem na građane da štede energiju kako bismo pregrmeli ovu strašnu nepogodu, a valjda će nas i Bog pogledati pa ćemo imati skoro otopljenje - rekao je Tadić sinoć posle razgovora sa radnicima druge smene ugljenokopa Kolubara D.

Predsednik Tadić je istakao da građani ne treba da paniče, jer će već za nekoliko dana funkcionisanje svih sistema države biti normalizovano.

Prema njegovim rečima, vanredna situacija u kojoj se Srbija našla još jednom je vidljivom učinila neophodnost dugoročnog planiranja investicija u elektroenergetski sektor u narednoj deceniji.

Predsednik Srbije zahvalio je svim radnicima Elektroprivrede Srbije i rudarskog basena Kolubara, zbog napora koje su proteklih dana ulagali u ekstremnim vremenskim uslovima.

Direktor basena Kolubara Nebojša Ćeran izjavio je da se proizvodni proces u ugoljenokopima normalizuje i da je u ponedeljak proizvedeno između dvadeset i trideset odsto uglja više nego prethodnih dana.

(Tanjug)