Za Srbe je kredit bauk!

Podaci pokazuju da je odobreno znatno manje stambenih zajmova uz subvenciju u odnosu na prošlu godinu. Od izdvojenih 1,7 milijardi dinara, preostalo još 70 odsto

Od početka godine odobreno je oko 800 subvencionisanih stambenih kredita, a od novca koji je država namenila za pomoć građanima pri kupovini prvog stana preostalo je čak 1,2 milijarde dinara.

U istom periodu prošle godine, kada su ukupne subvencije takođe bile 1,7 milijardi dinara, već početkom juna bankari su brojali poslednje zahteve za ovim kreditima.

- Iz opredeljene sume od 1,7 milijardi dinara za subvencionisane kredite građanima za 2013. godinu, moguće je odobriti oko 2.900 subvencionisanih zajmova - rečeno je "Novostima" u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita.

Kako kažu, u ovom trenutku, preostali iznos sredstava za tu namenu iznosi 1,2 milijarde dinara, što je dovoljno za oko 2.100 novih kredita.

- Smatramo da je izdvojena suma za ovu godinu dovoljna da svi zainteresovani reše svoje stambeno pitanje uz korišćenje subvencionisanih kredita - dodaju u NKOSK.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)