VEHABIJA: Rožajac poginuo boreći se u Siriji

Adis Salihović poginuo je u bombaškom napadu u Siriji, ratujući protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.Salihović se u Siriji borio pod imenom Ebu Merdija, a poginuo je prilikom napada na zatvor iz kojeg je hteo da spasi svoje istomišljenike

Rožajac Adis Salihović poginuo je u bombaškom napadu u Siriji, ratujući protiv režima sirijskog predsednika Bašara el Asada, objavile su današnje podgoričke "Vijesti".

Kako se navodi, Salihović se u Siriji borio pod imenom Ebu Merdija, a poginuo je prilikom napada na zatvor iz kojeg je hteo da spasi svoje istomišljenike.

Rožajska policija nije zvanično obaveštena o smrti Salihovića, niti je saopštavala detalje o njegovoj pogibiji.

Salihovićeva smrt nije oglašena u džamiji, niti čituljom, a porodica je juče primala saučešće. Porodica Salihovića potiče iz rožajskog sela Balotići, odakle su se doselili u naselje Carine. Važe za ljude koji nisu bogati, kakva je većina onih koji su se priklonili vehabizmu.

"Vijesti" navode da se o Salihoviću veoma malo zna, a kada je boravio u Rožaju, družio se samo s ljudima sa kojima deli verska ubeđenja. List dodaje da poslednjih nekoliko meseci sve veći broj pripadnika takozvanog vehabijskog pokreta iz Raške oblasti odlazi na ratište u Siriju.

Navodi se da, prema nekim procenama, u Rožaju ima najmanje stotinjak vehabija.

(Telegraf.rs / Tanjug)