KULTURNA NOĆ: Puni muzeji širom Srbije

Raznovrstan program obuhvata sve od izložbi jugoslovenske karikature i brazilske savremene umetnosti, preko bajki i omladinskih radnih akcija, do zanimljivih koncerata i interaktivnih sadržaja

Oglašavanjem fanfara sa Vojnog muzeja na Kalemegdanu počela je 10. "Noć muzeja".

BEOGRAD

Posetioci 10. "Noći muzeja" do dva sata posle ponoći moći će da u Beogradu obiđu 60 lokacija i vide više od 115 sadržaja.

Raznovrstan program obuhvata sve od izložbi jugoslovenske karikature i brazilske savremene umetnosti, preko bajki i omladinskih radnih akcija, do zanimljivih koncerata i interaktivnih sadržaja.

Preporuku Telegrafa za ovogodišnju Noć muzeja pogledajte OVDE.

Premijerno za "Noć muzeja" otvorena je i nova zgrada "Jugoslovenske kinoteke", kod Stambol kapije se okupilo više desetina Beograđana da pogleda zanimljiv spektakl nemačke "Male fabrike efeketa". Ljudi čekaju u redu ispred Etnografskog muzeja kako bi zavirili u čudesan svet bajki, a prvi put se organizuje obilazak Novog groblja.

JAGODINA

Zavičajni muzej, Muzej naivne i marginalne umetnosti i Muzej voštanih figura u Jagodini večeras je, u 10. jubilarnoj "Noći muzeja", za četiri sata postilo više od 1.000 građana.

Uz stalnu izložbenu postavku, u Zavičajnom muzeju je večeras priređena i izložba novih akvizicija pod nazivom "Novo - Staro". Reč je o predmetima prikupljenim terenskim radom, poklonima i otkupom tokom poslednje decenije.

(Telegraf.rs / Tanjug)