ARKANOV SIN: Rade Marković je preko Slobe hteo da uništi mog oca!

Vojin Ražnatović (29), sin ubijenog Željka Ražnatovića Arkana, napisao knjigu o svom ocu u kojoj otkriva dosad nepoznate detalje iz njegovog života

Vojin Ražnatović (29), sin ubijenog Željka Ražnatovića Arkana, napisao je knjigu o svom ocu u kojoj otkriva dosad nepoznate detalje iz njegovog života.

Knjiga govori o Arkanovim kontaktima sa Zoranom Đinđićem, sukobu sa bivšim šefom Državne bezbednosti Radomirom Markovićem, Svetlani Ražnatović Ceci, o prijateljstvu sa Radovanom Stojičićem Badžom i osobama koje su imale značajnu ulogu u njegovom životu.

Moral je automatski počeo da pada, neprijateljske snage gađale su artiljerijom, a NATO iz vazduha. Otac je otišao hitno do Banjaluke na jedan dan da se upozna sa tekućim planovima Vojske Republike Srpske.

Zvao ga je jedan pukovnik iz Garde i rekao mu da je moral na dnu, da sve trupe i jedinice što se bore pored "tigrova" hoće da napuste položaje i da čak neki "tigrovi" pričaju da hoće da idu kućama jer neće da gledaju kako im saborci ginu svakog dana.

Tu naravno otac poludi i hitno se vrati na prvu liniju fronta. Okupi on tu sve "tigrove" i ostale jedinice i održi im ohrabrujući govor:

"Znam da nam je teško. Neprijateljske snage tuku po nama, a naša vojska pobegla i samo smo mi dobrovoljci, ostali ovde. Ali, ne mogu da dopustim da nijedan vojnik ovde krene da seje strah i ruši moral među borcima.Ako neko hoće da ide i da napusti položaj, neka digne ruku i marš odavde. Slobodno".

Nekolicina digne ruke, ustane i krene. Niko od "tigrova". Tu je bio i moj stariji brat Mihajlo, koji je godinu dana ranije došao iz Švedske da nađe svog oca i koji je maltene morao odmah da obuče čizme i pođe u rat.

Bio je na ivici nervnog sloma. To je bilo previše za miroljubivog dečaka koji je igrao hokej ceo život. Čim je video da ljudi dižu ruke da odu sa položaja, spremio se i Mihajlo da podigne ruku.

Srećom je pored njega bio jedan kapetan iz Garde, koji je odmah primetio šta se sprema i čvrsto ga uhvatio za ruku i šapnuo mu: "Spusti ruku, ja ću da ti je otkinem lično!" navodi Vojin u svojoj knjizi.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)