Izrael sarađuje sa Iranom i Hezbolahom u Siriji, podržava Asada?!

Komandir Slobodne sirijske armije, rekao je da je Asad štitio granice Izraela 40 godina i zato Iran i Hezbolah sada sarađuju s Izraelom da bi mogli da podržavaju sirijskog predsednika u građanskom ratu

Komandir sirijske opozicije optužio je Izrael da sarađuje s Iranom i Hezbolahom da bi podržao sirijskog predsednika Bašara Asada u njegovim dvogodišnjim naporima da sruši snage protivnika, prenose izraelski mediji izveštaje turskog medija Zaman.

Abdulkader Saleh, komandir Brigade al Tavhid, Slobodne sirijske armije, rekao je za Zaman da je Asad štitio granice Izraela 40 godina i zato Iran i Hezbolah sada sarađuju s Izraelom da bi mogli da podržavaju Asada u sirijskom građanskom ratu.

Uprkos ranijim medijskim izveštajima da su prošlonedeljni udari u Siriji bili inicijativa Izraela da pomogne pobunjeničkim snagama i zaustavi Hezbolah da nabavi Asadovo razorno oružje, Salah je rekao da su ti izveštaji pogrešni.

Opozicija je planirala da preuzme oružje, a Izrael je napao. Postoje dokazi koji na to ukazuju, rekao je Saleh i dodao da su opozicione snage stupile u kontakt sa nekoliko visoko rangiranih sirijskih oficira koji su ubeđeni da pomognu transferom oružja pobunjeničkim borcima, a Izrael je izveo udar da to spreči.

Taj napad je naravno imao nameru da podrži Asadovu administraciju, rekao je Saleh, dodavši da je očigledno da su Izrael i Hezbolah takođe uključeni u sirijski rat, preneo je Zaman, nagoveštavajući saradnju Izraela.

(Telegraf.rs / Tanjug)