BITEF TEATAR: Ovacije za predstavu "Psihoza u 4.48" (FOTO)

Predstavu, prema komadu Sare Krejn koji je napisan neposredno pre nego što je izvšila samoubistvo, režirala je Mirjana Karanović

Predstava "Psihoza u 4.48", prema komadu Sare Kejn u režiji Mirjane Karanović, izazvala je ovacije publike na premirejernom izvođenju na sceni Bitef teatra.

"Psihoza u 4.48" je poslednje delo Sare Kejn. Neposredno pošto ga je napisala izvršila je samoubistvo, a naslov komada označava vreme u jutarnjim časovima kada se ona u njenoj depresiji uvek budila. Njen komad gledaocu daje sliku te bolesti kroz tekst koji nije pisan u dramskoj formi, ali u sebi nosi snažan dramski naboj.

U ovom komadu igraju Darija Rajšić, Vanja Ejdus i Damjan Kecojević, a živa reč na sceni upotpunjena je elementima koreografije i video-materijalom.

Sara Kejn (1971-1999) je kultna britanska dramska autorka koja je izvršila samoubistvo u 28. godini. Za dramsko stvaralaštvo Kejnove, čiji su komadi obeležili repertoare evropskih pozorišta poslednjih desetak godina, vezuju se brutalnost, surovost, zastrašujuće, ekstremne emocije.

Godine 2008. njen komad "Fedrina ljubav" premijerno je izveden na sceni JDP-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)