STRAŠNO: Beograđanin jeo turski keks, zamalo se udavio parčetom metala!

- Taj keks je dobio sve potrebne dozvole za promet i nema razloga da sumnjamo u njegov kvalitet. Ne znamo ni da li je to naš proizvod - odgovaraju iz firme "Kronos", koja je uvoznik biskvita

Beograđaninu Dušanu Petroviću protekli praznici ostaće u sećanju po tome što se umalo udavio parčetom metala koje je bilo u jednom biskvitu! Srećom, iako je parče metala veoma oštro, nije se povredio, što je, kako kaže, "luda sreća".

- Pakovanje keksa marke "Čoko Loft" (Choco Loft) kupljeno je u lokalnoj prodavnici u Resniku. Tokom praznika otvorio sam ga i krenuo da jedem. Međutim, ubrzo sam osetio ukus metala. Prvo sam pomislio da mi je pukla plomba, ali kada sam izvadio predmet iz usta, nisam mogao da verujem, jer mi je u rukama bilo parče metala s tri veoma oštra kraja. Samo se ludom srećom nisam ozbiljno povredio - kaže Petrović.

On je nakon toga zapakovao keks i metalni opiljak i otišao u prodavnicu gde je kupio proizvod. Prodavačica i vlasnica radnje bile su u šoku kada joj je pokazao šta je prethodne večeri pronašao u keksu.

- Na carini se radi uzorkovanje proizvoda koje uvozimo, kao i ostala potrebna laboratorijska istraživanja. Taj keks je dobio sve potrebne dozvole za promet i nema razloga da sumnjamo u njegov kvalitet. Ne znamo ni da li je to naš proizvod, često se dešava da drugi uvoznici prelepe dekleraciju preko naše, pa tako dođe do zabune. Ne znamo, takođe, da li je kupljen naš proizvod, kao ni to ko stoji iza svega. Neka kupac podnese žalbu, validan fiskalni račun i parče metala, pa ćemo videti šta možemo da preduzemo. Otvoreni smo za saradnju sa inspekcijskim organima i želimo da se utvrdi puna odgovornost - kažu Vranjanci.

Na potezu je, dakle, inspekcija. Inspektor koji je zadužen za ovaj slučaj je na godišnjem odmoru. Kako je najavljeno, ispitaće sve okolnosti oko keksa i pronađenog metalnog opiljka u njemu.

(I. M.)