PREPORUKA IZ LAGUNE: Kako da poboljšate kvalitet vašeg života? (FOTO)

Drugu nedelju za redom Samanta Jang sa knjigom "Dablin strit" drži prvo mesto na listi najprodavanijih Laguninih izdanja, a među preporukama poznate izdavačke kuće izdvajamo potresni roman Uroša Petrovića o smutnoj vetromettini na Balkanu "Deca bestragije"

Iz obilja dobrog štiva "Laguna" ove nedelje predlaže vodič za životni optimizam doktorke Zorice Karanović "Moć želje", koji  će poboljšati kvalitet vašeg života. Na književnom repertoaru su i pitka biografija Flore Sends, jedine žene vojnika u Prvom svetskom ratu iz pera maestralne Luiz Miler i originalan roman Uroša Petrovića "Deca bestragije" o smutnoj balkanskoj vetrometini.

Uroš Petrović

Deca Bestragije

„U ta vremena Balkan beše smutna vetrometina. Granice bejahu divlje, krhke i porozne, te su se raznolika ljudska i neljudska stvorenja smucala skrovitim stazama živopisnog poluostrva, sejući unaokolo zametke svakojakih prokletstava i čuda“.

Polazeći od zagonetne skraćenice na početku romana i krećući se ka njenom razrešenju na samom kraju, Petrović gradi svoj besprekorno komponovani roman kao duhovitu, na momente strašnu i potresnu priču o sudbini svojih junaka i njihovom sazrevanju i samospoznaji. Originalan, živ, maštovit, njegov roman čuva neugaslu čaroliju pustolovine i nosi temeljnu poruku da život jeste avantura u koju treba ulaziti otvorenih očiju, misli i srca i težeći skladu s drugim ljudima i prirodom.

Zorica Karanović

Moć želje - Vodič za životni optimizam

Sami sebi smo, paradoksalno, najveći neprijatelji. Koliko često se zapitamo „ne znam da li ću to moći“, „čemu sve to“ ili „ima li to uopšte efekta“?

1. Samanta Jang: "Dablin strit"

2. Vanja Bulić: "Jovanovo zaveštanje"

3. Izabela Mon: "Mia i ja: Lirijina tajna"

4. Trejsi Ševalije: "Poslednji begunac"

5. Nikolas Sparks: "Utočište"

6. Luiz Miler: "Naš brat"

7. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i vilenjaci"

8. Kejt Morton: "Davni sati"

9. Žoze Saramago: "Putovanje kroz Portugaliju"

10. Izabela Mon: "Mia i ja: Mia i trubica"

(E. T.)