Sinovima u kolače stavio drogu da bi dobio starateljstvo

Kako bi obezbedio da njegova bivša supruga "padne" na testu na drogu, nakon čega bi dobio starateljstvo nad dvojicom sinova, Čed Holm deci dao kolače "začinjene" opijatima

Čed Holm (37) iz Demoina u Vašingtonu optužen je da je dvojici sinova od pet i sedam godina dao kolače začinjene drogom kako bi njihova majka a njegova supruga, od koje se rastao aprila 2011. godine, "pala" na testu na drogu.

Holm je optužen i da je falsifikovao rezultate testa na drogu kako bi bio "čist", jer su on i njegova supruga koristili metamfetamin dok su bili zajedno.

Nakon razvoda, deca su pripala Čedu, a majka je stavljena na program lečenja od droge. Bila je "čista" gotovo godinu dana, dok u septembru nije dobila pozitivan rezultat na metamfetamin iako je tvrdila da nije uzimala nikakve droge. Potom se setila da su kolači koje su njeni sinovi doneli kući "imali grozan ukus". Ona i njen petogodišnji sin hteli su da podele jedan kolač, ali nisu mogli da ga jedu jer je imao čudan ukus.

Ona sumnja da Čed i njegova devojka pokušavaju da je "unište" pred sledeće ročište, kad treba da se raspravlja o starateljstvu nad decom. Iako Čed tvrdi da ne koristi niti poseduje drogu, kod njega su pronađeni tragovi metamfetamina.

Takođe, na sudu je priložio lažne rezultate koji su pokazivali da je čist. S druge strane, njegova bivša supruga je na Fejsbuku čestitala sebi što već godinu dana ne uzima drogu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)