Umesto zdravlja, lekare zanimalo ko je unakaženog čoveka slikao za novine!

Stručni konzilijum je konstatovao da su doktori u slučaju Pavla Miščevića, koji je za 11 godina operisan 19 puta, postupali profesionalno i preporučili su mu samo terapiju protiv bolova

Konzilijum koji je formiran posle pisanja medija o mukama Pavla Miščevića (72), kog su lekari za 11 godina operisali 19 puta, konstatovao je da su doktori postupali profesionalno i preporučili su mu samo terapiju protiv bolova.

Miščević, koji ne vidi, ne hoda, ne može da jede i pije normalno, za takvo stanje optužio je lekare Klinike za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCS.

"Obaveštavamo javnost da je zasedao stručni konzilijum, koji je doneo zaključak da su preduzete sve neophodne procedure lečenja u skladu sa onkološkim standardima, uz ocenu da nema indikacija za dodatno hirurško i specifično onkološko lečenje", navedeno je u saopštenju konzilijuma.

Pavle Miščević je potvrdio za "Naše novine" da ga je pregledao tim lekara, ali da su se najviše zanimali za napise i slike u novinama.

Budući da uopšte ne vidi, on čak i ne zna ko je od lekara prisustvovao pregledu, jer mu se niko od njih nije predstavio.

- Insistirali su da im kažem ko me je i kad slikao za novine. Ja sam ih samo upitao da li je to najvažnije. Rekao sam: "Nije vam bitno šta ste mi uradili već vam je problem što je istina izašla na videlo?" Ja i ne znam za odluku konzilijuma - rekao je Miščević.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)