VELIKO GRADIŠTE: Izvučen leš iz Dunava

Postoje indicije da se radi o Ismetu Fekoviću (64) iz Beograda, koji je pre mesec dana, zajedno s maloletnim sinom savetnice predsednika Srbije Jasmine Mitrović Marić, nestao iz čamca na Savi

Foto-ilustracija: Telegraf

Iz Dunava kod sela Ram u blizini Velikog Gradišta, rečna policija izvukla je leš nepoznatog muškarca, starosti između 45 i 50 godina. Prema procenama istražnih organa, telo je bilo desetak dana u vodi i nalazilo se u fazi raspadanja. Leš je u vodi prvi uočio jedan ribolovac iz Jagodine, koji je pecao u blizini Dubravice.

O tome je odmah obavestio policiju, koja je ubrzo krenula u potragu za telom, jer je, u međuvremenu, otplovilo dalje niz reku.

- Zbog visokog vodostaja i brzine Dunava, leš je pronađen tek na udaljenosti od oko 30 kilometara, u blizini Rama, gde je izvučen na obalu. Na telu nisu uočeni tragovi fizičkih povreda, niti su nađena bilo kakva lična dokumenta za identifikaciju. Zbog toga je istražni sudija Višeg suda u Požarevcu naložio obdukciju tela i utvrđivanje identiteta - saznajemo u istrazi.

Za sada se samo nagađa ko bi mogao biti nastradali muškarac, jer u ovom kraju nije bilo skorih slučajeva utapanja. Jedino što je policiji prijavljeno jeste nestanak Radoja Stokića (43) iz Velikog Gradišta, direktora teniskog kluba "Silver lejk". On je 9. aprila otišao čamcem u ribolov na Dunavu i do danas se nije vratio. Međutim, smatra se da nađeno telo ne pripada njemu, jer je otkriveno uzvodno od mesta Stokićevog nestanka.

Postoje indicije da se radi o Ismetu Fekoviću (64) iz Beograda, koji je pre mesec dana, zajedno s maloletnim sinom savetnice predsednika Srbije Jasmine Mitrović Marić, nestao iz čamca na Savi. Iako procenjena starost nađenog tela ne odgovara godinama Ferkovića, neki sumnjaju da je reč baš o njemu, jer je na sebi imao zimsku garderobu, koja ne odgovara trenutnim vremenskim prilikama.

(D. K.)