AMERIČKI AMBASADOR: Dodik me frustrira!

- Imali smo puno sastanaka i, iskreno govoreći, malo je frustrirajuće. On nam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije okrene se i kaže nešto sasvim drugačije - odgovorio je Patrik Mun na pitanje "Dnevnog avaza" zašto se neće sastati s Dodikom

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Patrik Mun izjavio je danas da su razgovori s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom postali "frustrirajući" i da je to jedan od razloga zbog čega tokom posete Banjaluci neće razgovarati s njim.

- Imali smo puno sastanaka i, iskreno govoreći, malo je frustrirajuće. On nam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije okrene se i kaže nešto sasvim drugačije - odgovorio je Mun na pitanje "Dnevnog avaza" zašto se neće sastati s Dodikom.

Diplomata je, međutim, naveo da Sjedinjene Američke Države "ostaju privržene interesima svih građana Bosne i Hercegovine".

Tokom današnje posete Banaluci Mun, koji je naglasio da mu je važno da se upozna s radom Vlade Republike Srpske, razgovaraće s premijerkom Željkom Cvijanović i predsednikom Demokratske partije Draganom Čavićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)