U Raškoj zaplenili 3kg skanka

Policija je lišila slobode Aleksandra D. (23) iz Vrnjačke Banje i Slobodana M. K. (41) iz mesta Komorane kod Rekovca zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Zaplenjeno 3,2 kilograma skanka

Pripadnici Policijske stanice Raška zaplenili su više od 3,2 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank i tako presekli lanac trgovine drogom, saopštila je danas kraljevačka policija.

Policija je lišila slobode i zadržala do 48 sati Aleksandra D. (23) iz Vrnjačke Banje i Slobodana M. K. (41) iz mesta Komorane kod Rekovca zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su juče oko 12.30 časova u Raškoj, u Ulici Savatija Miloševića, na magistralnom putu Raška - Kraljevo, zatekli Aleksandra D. pored automobila "reno laguna" beogradske registracije, u kojem su u specijalno napravljenom bunkeru u braniku na prednjem delu vozila, pronašli šest paketa od PVC folije sa više od 3,2 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je skank.

Sumnja se da je automobil "reno laguna" od Vrnjačke Banje do Raške dovezao Slobodan M. K. i da pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga skank pripada osumnjičenima.

Osumnjičeni će nakon isteka zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kraljevu, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)