Uhapšen osumnjičeni za silovanje devojčice! (FOTO)

Devojčica, čiji roditelji žive u sirotinjskoj četvrti na obodu Nju Delhija, nestala je 15. aprila, a pronađena je u četvrtak s modricama po telu u polusvesnom stanju u kući osumnjičenog

Policija u Indiji uhapsila je čoveka osumnjičenog za silovanje i mučenje petogodišnje devojčice u Nju Delhiju, nakon što je ovaj incident izazvao proteste i podsetio na brutalno silovanje i ubistvo devojke u decembru koje je šokiralo celu zemlju.

Uhapšena osoba je 22-godišnjak iz istočne države Bišar, koji je živeo u susedstvu devojčice, koja se sada nalazi u kritičnom stanju u bolnici.

Gnevni građani i danas su se okupili ispred sedišta policije u Delhiju i ispred bolnice, gde se poslednja žrtva niza slučajeva silovanja u Indiji bori za život, javio je Rojters.

Okupljeni uzvikuju slogane i traže bolje sprovođenje zakona protiv silovatelja.

Državna televizija javlja da je najavljeno još protesta i da su bezbednosne snage u gradu od 16 miliona stanovnika znatno pojačane.

Devojčica, čiji roditelji žive u sirotinjskoj četvrti na obodu Delhija, nestala je 15. aprila, a pronađena je u četvrtak sa modricama po telu u polusvesnom stanju u kući osumnjičenog.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni tri dana držao devojčicu u kući, gde ju je silovao i mučio.

Slučaj 23-godišnje devojke koja je silovana u autobusu u Nju Delhiju u decembru, nakon čega je preminula, izazvao je masovne proteste širom Indije, zbog kojih je vlada u martu bila primorana da uvede stroži zakon protiv silovatelja.

(Telegraf.rs / Tanjug)