Vojnik ispalio 50 metaka na svoju i kuće rođaka!

Aleksandar Andrić (22), najverovatnije u alkoholisanom stanju, iz nepoznatih razloga pucao je na svoju i okolne kuće u selu kraj Novog Pazara i pretio da će pobiti rođake

Vojnik po ugovoru Aleksandar Andrić (22) iz sela Grubetići kod Novog Pazara ispalio je, iz još neutvrđenih razloga, 50 hitaca na svoju, a potom i na kuću svog komšije Dejana Stanića (40) i svog strica Predraga Andrića (55). Potom je pretio da će ubiti trojicu braće Vasović u obližnjem selu Batke.

Andrić je ubrzo lišen slobode, a na saslušanju je, kako prenosi dnevni list "Alo", rekao da se "kaje".

Dnevni list "Večernje novosti" piše da se drama odigrala u četvrtak 18. aprila, a da se završila pucnjavom po zidovima i prozorima kuća, bežanjem preplašenih ljudi u šumu i brzim Andrićevim hapšenjem.

-  Aleksandar je oko 16 časova došao iz Novog Pazara, bio je pijan, čuo sam i da je još u autobusu pravio probleme i da je od vozača tražio da on vozi. Čim je stigao kući, uzeo je puškomitraljez i došao je u neposrednu blizinu moje kuću vičući i preteći da će nas sve pobiti. Bili smo u čudu, strahu i panici, a potpuno smo "premrli" kada je rafalno počeo da puca po zidovima i prozorima. Sin je bio u kući, istrčao je da vidi šta se dešava, mogao je metak da ga zakači. Srećom, Aleksandar je otišao, a na našoj kući su ostali tragovi metaka i polomljena prozorska stakla  - priča Aleksandrov komšija i bliski rođak Dejan Stanić.

Do zuba naoružan, Aleksandar je potom krenuo u susedno selo Batke, u nameri da se, kako je vikao, "obračuna sa porodicom bliskog rođaka Radenka Vasovića". Usput je pucao na kuću svoje majke Nadice i na kuću rođaka Predraga Andrića, koji je morao da se spasava bekstvom u obližnju šumu.

Srećna je okolnost da je u Grubetiću, u Kopnenoj zoni bezbednosti, postojala patrola policije koja je, čim je saznala šta se događa, krenula u akciju. Pre Aleksandra stigli su u selo Batke kako bi zaštitili Vasoviće.

Druga patrola, upućena iz Novog Pazara, krenula je u potragu za Aleksandrom. Našli su ga, međutim, u njegovoj kući, odakle se spremao za Batke. Tu su mu i stavili lisice. U trenutku hapšenja, nije pružao otpor.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)