Usmanov skinuo Abramoviča sa prestola i postao najbogatiji Rus!

Ruski oligarh je, prema pisanju američkog lista "Forbs", izgubio 1,9 milijardi dolara bogatstva i sada je "težak" 10,2 milijarde dolara, što ga svrstava na 13. mesto "Forbsove" liste najbogatijih Rusa i na 107. mesto u svetu

Ruski milijarder Roman Ambramovič, vlasnik britanskog Fudbalskog kluba Čelsi i veliki ljubitelj jahti, skliznuo je sa "Forbsove" liste 10 najbogatijih Rusa.

Ruski oligarh je, prema pisanju američkog lista "Forbs", izgubio 1,9 milijardi dolara bogatstva i sada je "težak" 10,2 milijarde dolara, što ga svrstava na 13. mesto "Forbsove" liste najbogatijih Rusa i na 107. mesto u svetu, prenosi Frans pres.

Prvi na listi drugu godinu zaredom je Ališer Usmanov, ruski oligarh rođen u Uzbekistanu, čije se bogatstvo procenjuje na 17,6 milijardi dolara.

Drugi na listi je Mihail Fridman, bivši suvlasnik naftne kompanije TNK-BP, sa bogatstvom od 16,5 milijardi dolara, zatim Leonid Mikelson, većinski akcionar u gasnoj kompaniji Novatek, potom Viktor Vekselberg, još jedan bivši suvlasnik TNK-BP-a, i Vagit Alekperov, predsednik ruskog naftnog proizvođača Lukoil.

(Telegraf.rs / Tanjug)