Američki helikopter pao blizu granice sa Severnom Korejom!

Američki vojni predstavnik rekao je da je pala letelica marinaca u kojoj je bila tročlana posada i 13 drugih lica koja su učestvovala u vežbama, a nije bilo izveštaja o žrtvama

Američki helikopter koji je učestvovao na združenim južnokorejsko-američkim manevrima pao je danas u blizini granice sa Severnom Korejom, ali nije bilo žrtava, saopštili su zvaničnici.

Američki vojni predstavnik rekao je da je pala letelica marinaca u kojoj je bila tročlana posada i 13 drugih lica koja su učestvovala u vežbama.

Nije bilo izveštaja o žrtvama.

Zvaničnici SAD su opisali pad kao "tvrdo sletanje" u okrugu Čeolvon, koji se nalazi uz granicu sa Severnom Korejom, preneo je AFP.

Korejsko poluostrvo je trenutno u stanju povišenih vojnih napetosti, delom i zbog dvomesečnih vojnih manevara u kojima učestvuje 200.000 vojnika Južne Koreje i 10.000 američkih, koje Pjongjang doživljava kao pripremu za invaziju. Manevri se završavaju 30. aprila.

U sadašnjem stanju zategnutosti i pretnji preko granice, stručnjaci strahuju da bi i nenamerni incident mogao da izazove sukob širih razmera na Korejskom poluostrvu.

U Južnoj Koreji je stalno stacionirano 28.500 američkih vojnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)