Nožem izbo mladića (17), pa se predao!

Policija je saopštila da je osumnjičenom Stefanu T. (22) određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden istražnom sudiji Višeg suda

Stefan T. (22) iz Jelašnice, opština Niška Banja, koji je osumnjičen da je u noći između petka i subote u svom selu izbo nožem Ž. V. (17) iz Malče, predao se policiji. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja ubistva, dok će njegovi drugovi Darko K. (22) i Stefan T. (21) odgovarati zbog pomoći izvršiocu nakon krivičnog dela, jer su pred policijom dali lažan iskaz.

Do sukoba, koji je kulminirao potezanjem noža, kako saznajemo, došlo je bez nekog značajnijeg povoda.

- Sedamnaestogodišnji Ž. V. je sa svojim prijateljima bio u provodu u kafiću u selu Studena. Vraćajući se kući, na putu u Jelašnici ugledali su grupu mladića iz ovog sela sa kojima su se odranije poznavali. Zaustavili su kola i izvesno vreme proveli sa njima u razgovoru. Bez značajnijeg razloga su se posvađali i potukli, a tokom sukoba Stefan T. je potegao nož i mladića tri puta ubo u grudi. Mladić se srušio, a napadači su se razbežali. Ž. V. je prebačen u bolnicu, gde su mu konstatovane teške telesne povrede opasne po život - kaže naš sagovornik iz izvora bliskih istrazi.

Policija je odmah krenula u intenzivnu potragu za napadačima i za samo nekoliko sati nakon napada uspela je da ih identifikuje.

- Razgovarali smo sa akterima ovog događaja, ali su oni pokušali da nas lažnim izjavama odvedu u pogrešnom pravcu. Ukazivali su na sasvim treća lica kao napadače na Ž. V, pa smo zbog toga protiv njih podneli krivične prijave, zbog pomaganja izvršiocu krivičnog dela. Kada je osumnjičeni Stefan saznao da smo mu na tragu i da je njegovo hapšenje pitanje trenutka, sam se prijavio policiji - kaže naš izvor.

Kako saznajemo u Kliničkom centru, povređeni mladić se oporavlja.

- On je zbrinut na Odeljenju grudne hirurgije zbog tri uboda nožem. Konstatovan mu je proboj plućne maramice, što se smatra teškom telesnom povredom. Na prijemu je bio životno ugrožen, ali je sada stabilan, nadamo se da će proći bez komplikacija - saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Kako saznajemo od rodbine povređenog mladića, on živi sa majkom i sestrom jer mu je pre nekoliko godina umro i otac.

-  Ne znam tačno šta se desilo, ali sam čuo da je povređen. Znam da je sa nekim drugovima bio u Studeni i da su ih neki momci napali, ali ne i zbog čega. Ono što nam je sada najvažnije je da se oporavlja od zadobijenih povreda - rekao je Rajko Vidojković, jedan od rođaka Ž. V.

Policija je saopštila da je osumnjičenom Stefanu T. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden istražnom sudiji Višeg suda, dok su njegovi drugovi Darko K. i Stefan T. nakon saslušanja pušteni.

(D. K. / Foto - ilustracija)