Zaplenjeno 60 kg "skanka" sa Kosova

- Ukupno je pronađeno oko 60 kilograma ove supstance, koja bi na ilegalnom tržištu mogla da dostigne vrednost veću od 150.000 evra ukoliko se veštačenjem potvrdi da je u pitanju "skank" visokog kvaliteta - navodi se u saopštenju MUP Srbije

Policija je u Kovinu zaplenila oko 60 kilograma "skanka", dopremljenog sa Kosova, i uhapsila četiri osobe.

- Ukupno je pronađeno oko 60 kilograma ove supstance, koja bi na ilegalnom tržištu mogla da dostigne vrednost veću od 150.000 evra ukoliko se veštačenjem potvrdi da je u pitanju "skank" visokog kvaliteta - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Navodi se i da su juče lišeni slobode Mafis M. (49), Darko T. (48) i Zoran V. (36) iz Kovina i Sadriju H. (53) sa područja Kosova i Metohije zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- U garaži Mafisa M. pronađeno je putničko vozilo, u kojem je bilo sedam džakova ispunjenih "paketima biljne supstance nalik na opojnu drogu marihuanu "skank", ukupne teržine od oko 60 kilograma - navodi MUP.

Pošiljka je dopremljena sa područja KiM na područje Kovina u teretnom vozilu, kojim je upravljao Sadriji H. "sa namerom dalje distribucije i prodaje".

Svi osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Pančevu, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)