Top 12 zatvorskih bandi u Americi! (FOTO)

U najvećoj svetskoj supersili postoji veliki broj bandi, ali samo neke uspevaju da "drže" ilegalne kanale droge, oružja, da upravljaju kockarnicama i uličnom prodajom droge, čak i iza rešetaka. Dominiraju Meksikanci, ali ima i belih Amerikanaca

Bande Meksika i Amerike oduvek su bile izuzetno povezane, a putevi droge između dve zemlje veoma razvijeni. Njihove poslove čuvari reda ne uspevaju da poremete, čak ni ukoliko je većina pripadnika bande u zatvoru. Štaviše, iza rešetaka oni uspevaju da zarade milione i upravljaju putevima droge.

U SAD postoji mnogo bandi, ali samo neke uspevaju da "drže" ilegalne kanale droge, oružja, da upravljaju kockarnicama i uličnom prodajom droge, čak i pod ovakvim okolnostima.

Predstavljamo vam neke od najsurovijih zatvorskih bandi ovog dela sveta.

12."Naša porodica"

Banda poznata po brutalnom nasilju potiče iz zatvorskih jedinica Kalifornije, broji 250 članova i više od 100 saradnika.

Njihovi podređeni poznatiji kao "Nortenjosi" imaju više od 1.000 članova u centralnoj i zapadnoj Kaliforniji.

Banda zarađuje iznuđivanjem, kao i distribucijom kokaina, heroina i kristal meta, kako unutar tako i van zatvora.

Gotovo svi su osuđeni za ubistva i pljačke.

"Arijevci" broje oko 20.000 članova i izuzetno su nasilni. Blisko su povezani sa "La Eme", s obzirom na to da su obe bande u lošim odnosima sa "Familijom crna gerila".

Banda je aktivna na području jugozapadnog dela Amerike, ali i dalje se širi. FBI procenjuje da "Arijevci" čine manje od jednog procenta zatvorenika, ali da su odgovorni za više od 18 odsto ubistava iza rešetaka.

Banda zarađuje dilujući kokain, heroin, marihuanu, metamfetanim u zatvoru i na ulicama.

(M. R. / Izvor: The U.S. Department of Justice)