SOKOBANJA: Devetoro đaka prvaka povređeno na ringišpilu, devojčica (7) operisana!

Na izletištu "Borići" u Sokobanji popadale su korpe ringišpila na kojem su se nalazili učenici prvog razreda škole iz Kruševca. Policija privela vlasnicu i radnika zabavnog parka

Devetoro učenika prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, koji su bili na rekreativnoj nastavi, povređeno je danas na izletištu "Borići" u Sokobanji, kada su, kako Telegraf saznaje, popadale korpe ringišpila na kojem su se nalazila deca.

Prva pomoć je ukazana u Domu zdravlja Sokobanja. Sedmoro dece zbrinuto je na internom odeljenju Dečje klinike u Nišu, dok je jedno dete na kućnom lečenju.

Lekari niške Neurohirurške klinike okončali su dvoipočasovnu operaciju sedmogodišnje devojčice, koja je teško povređena kada ju je u glavu udarila korpa koja se otkinula sa ringišpila.

- Upravo smo okončali intervenciju, i mislimo da ona u ovom trenutku nije životno ugrožena. Dete je zadobilo težak prelom lobanje sa utisnućem koštanih fragmenata u mozak što je izazvalo ošećenje moždane kore i moždanih sinusa. Otklonili smo sve što bi njeno stanje učinilo kritičnim i nadamo se najboljem – saopštio je Ivan Stefanović, neurohirurg koji je obavio operativni zahvat.

(D.K / Telegraf.rs)