OD 1. APRILA: Osnovne namirnice jeftinije 10 odsto

- To je početak akcije u kojoj su trgovci i proizvođači pozvani da sami odrede koje će proizvode u svojim radnjama prodavati po povoljnijim uslovima - rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić

Cene osnovnih životnih namirnica i kućne hemije, koje će se naći u tzv. socijalnoj korpi koja se priprema, već od 1. aprila biće niže u proseku za deset odsto, najavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

- Ovo je tek početak akcije u kojoj su trgovci i proizvođači pozvani da sami odrede koje će proizvode u svojim radnjama prodavati građanima po povoljnijim uslovima - rekao je Ljajić.

Spiskove sa svim artiklima koji će svim potrošačima biti ponuđeni po povoljnijim cenama do sada je Ministarstvu trgovine dostavilo šest velikih trgovinskih lanaca.

Konačan spisak prodavnica i roba koji će moći da se kupuju na akciji, Ministarstvo će objaviti narednih dana.

- Za sada je napravljen dogovor sa većinom trgovinskih lanaca i na osnovu toga već od 1. aprila potrošači će moći da kupuju jeftinije proizvode, a to će biti samo početak, jer će akcija i dalje biti otvorena - rekao je Ljajić.

Ostalo je da se isti dogovor napravi i sa proizvođačima koji su već počeli da se javljaju sa svojim listama proizvoda za koje su spremni da se odreknu marže, odnosno svoje zarade, naveo je ministar koji veruje da će i lista trgovaca u narednom periodu biti proširena.

On je napomenuo da je sve to na dobrovoljnoj bazi.

(Telegraf.rs / Tanjug)