DŽEK-POT: Neko iz Nju Džerzija dobio 338 miliona dolara!

Ovo je po sumi osvojenog novca šesti džek-pot u istoriji "Pauerbola", lutrije koja se pod tim imenom igra od 1992. godine, javili su američki mediji. U okviru lutrije koja se igra u 42 američke države, sinoć je izvučena dobitna kombinacija brojeva 17, 29, 31, 52, 53 i dopunski broj 31

Džek-pot američke lutrije "Pauerbol" u vrednosti od 338 miliona dolara izvučen je u Nju Džerziju, saopštili su danas zvaničnici lutrije.

Ovo je po sumi osvojenog novca šesti džek-pot u istoriji "Pauerbola", lutrije koja se pod ovim imenom igra od 1992. godine, javili su američki mediji.

U okviru lutrije koja se igra u 42 američke države, sinoć je izvučena dobitna kombinacija brojeva 17, 29, 31, 52, 53 i dopunski broj 31.

Najveći džek-pot u istoriji "Pauerbola" iznosio je 587,5 miliona dolara, a dobitni listići izvučeni su prošlog novembra u Arizoni i Misuriju, pa su dobitnici morali da podele nagradu.

Za razliku od Evrope, u Americi se lutrijski dobici oporezuju, a "Pauerbol" dobitnicima daje mogućnost da novac uzmu na višegodišnje rate ili odjednom, umanjen za troškove poreza.

(Telegraf.rs / Tanjug)