GOLUBAC: Ukrala pazar iz kladionice, pa izmislila razbojništvo

U lažnom prijavljivanju napada radnici kladionice Mariji D. (27) pomogli su njen dečko Dalibor P. (25) i drugarica Nevena M. (22), koji su takođe uhapšeni, kao i još jedna prijateljica, za kojom policija traga

Marija D. (27), radnica sportske kladionice "Medžik piramida" iz Golupca, uhapšena je zbog sumnje da je 19. marta lažno prijavila napad i pljačku od strane nepoznatog lica, nakon što je prisvojila dnevni pazar u iznosu od 131.870 dinara.

U ostvarenju ovog plana, osumnjičenoj su pomagali njen momak Dalibor P. (25) iz Golupca i drugarica Nevena M. (22) iz Zaječara, koji su, takođe, uhapšeni. U ovaj slučaj umešana je još jedna njihova prijateljica, za kojom policija intenzivno traga.

- Marija D. je policiji prijavila da joj je 19. marta oko ponoći, kada se vraćala kući posle radnog vremena u kladionici, nepoznati maskirani muškarac oteo torbicu sa dnevnim pazarom. Povređena devojka rekla je da je sa sobom ponela 130.000 dinara od pazara kladionice i 1.870 dinara pazara kafe–bara "Feniks" – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Za nepuna 24 sata, policija je utvrdila da je reč o lažnom prijavljivanju, jer se Marija D. ranije dogovorila sa svojim momkom i prijateljicama da "fingiraju" razbojništvo kako bi prikrili njenu pljačku i manjak koji je napravila u kladionici.

- Oduzeti novac međusobno su podelili, a torbicu bacili. Jedan deo ukradenog novca policija je pronašla u blizini porodične kuće Dalibora P, koji ga je zamotao u plastičnu kesu i sakrio u šupljinu oborenog stabla – kažu u policiji.

Protiv Marije D. podnete su krivične prijave zbog pronevere i lažnog prijavljivanja, dok će njen momak i prijateljica odgovarati zbog prikrivanja.

(D. K.)