NIXA ZIZU, SRPSKA ZVEZDA JUTJUBA: Zarađujem na internetu, jer znam šta pali ljude! (VIDEO)

Nikola Jovanović, poznatiji kao Nixa Zizu, zvezda je Jutjuba, dečko sa čeličnim mišićima, koji gotovo nikada nije ušao u teretanu, ali su njegovi saveti bolji od Švarcenegerovih. Zarađuje na internetu iako se nikada nije edukovao za taj posao, a na Fejsbuku ima više fanova od srpskih pevačkih zvezda

Nixin Jutjub kanal prati 36. 000 fanova, a do sada je imao više od 18 miliona pregleda. Na Fejsbuku ga "lajkuje" 63.000 fanova. Klipovi koje radi uče kako treba vežbati, prikazuju smešnu stranu sveta, ali i edukuju.

- Zasad su najgledaniji klipovi sa vežbama, jer to pre mene u Srbiji niko nije radio – objašnjava Nikola, i dodaje da radi i na kompjuterskim tutorijalima, parodijama, srpskim filmovima, a redovno piše i svoj blog.

- Treniram već 12 godina, i prvo sam se bavio fudbalom, a odatle i nadimak Zizu zbog fudbalera Zidana. Kada sam počinjao, nije bilo interneta niti nekog da mi pomogne i objasni kako treba da vežbam. Klincima danas govore da piju kreatin, a ne objašnjavaju im zašto. Tako se dešava da dehidriraju i završe u bolnici. Prvi klip postavio sam 2007. godine iz čiste dosade o "naturalnom bodibildingu". Onda sam shvatio da takve stvari ljudi rado gledaju i vole, i da im je neophodno da uče od nekog "fejs tu fejs". Veruju mi jer se kod mene vidi napredak. Razlika između prvog i poslednjeg klipa je 15 kilograma mišićne mase – kaže on.

- Uspeo sam zato što znam šta pali ljude, smešno, zanimljivo, nacionalni duh jer se sa tim poistovećuju.  Jako je bitno pronaći ono što znaš dobro da radiš, i prihvatiti da je to proces koji traje. Snimati na srpskom je otežavajuće, ali meni zarada nije bila bitna, radio sam to iz razonode. Sada je fora da kad nešto snimim, gurnem to u listu, zarađujem, a u stvari ne radim - uz osmeh kaže Nikola.

(Lj. Vučetić / Foto: Marko Todorović)