Zbog kockarskih dugova lažirao otmicu, pa pokušao da se otruje

Dejan G. (25) iz sela Vrtiglav kod Mionice slao je bratu SMS poruke u kojima je tražio 3.000 evra da ga navodni otmičari ne ubiju. Nakon saslušanja u policiji popio tablu "brufena", posle čega mu je pozlilo

Dejan G. (25) iz sela Vrtiglav kod Mionice, koji je lažirao svoju otmicu i bratu Darku (23) slao SMS poruke u kojima mu "otmičari" traže 3.000 evra za otkup, pretprošle noći pokušao je da se ubije.

Dejana je policija, odmah pošto je njegov brat prijavio da dobija preteće poruke, locirala u jednoj valjevskoj pekari, odakle je slao SMS poruke.

Odmah je odveden na saslušanje gde je priznao da je inscenirao sopstvenu otmicu, a pošto je pušten, kod kuće je popio tablu "brufena", posle čega mu je pozlilo. Brzom intervencijom lekari valjevske bolnice spasli su mu život.

- Dejan je zapao u kockarske dugove i plan mu je bio da od brata iznudi 3.000 evra, pa je iz pekare od 18 do 24 časa Darku poslao SMS-ove u kojima se traži isplata 3.000 evra ili će ga 'otmičari ubiti'. Pretpostavlja se da je na ovaj način, koristeći brata, pokušao da dođe do novca svog oca, koji je zaposlen u Rudarskom basenu 'Kolubara' u Vreocima - kaže izvor.

Dejan, veterinarski tehničar, sezonski se bavio tim poslom i razveden je, a bivša supruga sa njihovim detetom letos se odselila u Crnu Goru. Njegov mlađi brat Darko, koji je "otmicu" prijavio policiji, radi kao konobar.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)